Drifting

Våren 2005 fikk vi en henvendelse fra en kunde angående drifting. De ønsket å sette driften av Gravlund over på vår server for å selv slippe backup og vedlikehold. Det hadde også nærmet seg tiden for å bytte ut serveren deres og de hadde ikke midler til å gjøre en slik investering. Siden vi fra før har over 12 års erfaring innen temaet godtok vi ønsket. Denne kunden ble veldig fornøgd med resultatet og etterhvert spredde dette seg til andre, og vi fikk flere henvendelser. I dag har vi rundt 50 kirkekontor som vi drifter med tilsammen over 200 brukere.


Server Park
Bilde av vår serverpark

Dette har medført store investeringer i utstyr for oss, og vi har idag en av de kraftigste serverparkene på markedet. Nylig investerte vi i en databaseserver av øverste kvalitet. Her kjører 6 raske og stabile SCSI diske i en løsning som kalles RAID. Filene blir da delt opp og lagret på 5 av diskene (mens den siste er brukt som sikkerhet) uten at brukeren merker dette, bortsett fra at farten blir nesten 5 ganger så rask. Dersom en av diskene ryker så har dette ingen betydning da den 6 disken stepper inn. Siden harddisken er den største begrensningen i dagens datamaskiner vil en slik kraftboks virkelig gjøre nytten for seg.

I tillegg har vi en server for epost, en til fillagring, en til Active Direcoty (hvor blant annet informasjon om brukerene ligger) og 3 stk som blir brukt som Terminal Server. Her blir brukerene fordelt til den serveren som er minst belastet.

Siden vi også prioriterer sikkerhet veldig høgt har vi kjøpt inn en ny brannmur. Dette er en kraftig SonicWALL brannmur som er kjent for stabilitet og sikkerhet. Denne håndterer flere bredbåndslinjer, noe som er nyttig da vi har 2 bredbåndslinjer inn til vårt system. Disse linjene er fra 2 helt uavhengige leverandører i tilfelle den ene har tekniske problemer. For å føle oss ekstra trygge har vi en kraftig UPS som tar over i tilfelle strømmen går. Denne holder våre 9 servere i rundt et kvarter slik at vi har god tid til å koble inn strømaggregatet ved lengre bruddstans.

Vi har selvfølgelig også gode rutiner for sikkerhetskopiering. Denne blir tatt alle 5 virkedager, og hver fredag 4 uker tilbake i tid. Disse båndene blir trygt oppbevart i en safe med brannboks for å beskytte dataene på en best mulig måte.

Dersom du ønsker tilbud eller har spørsmål angående drifting ta kontakt på telefon 700 95 260, eller send en epost så kontakter vi deg.

Av: Berit W. Degnes   Publisert: 08.03.2006
Driftsstatus

All drift normal.

Kontakt oss

Telefon nummer 70095260

Epost support@kirkedata.no

Linkar

KA